Chefsutveckling

Lönsamheten i ett företag ökar när de anställda gör sitt bästa, inte det som krävs. Förutom att vara chef behöver du då vara en bra ledare som lockar fram detta. Några goda tips är att uppmuntra deras självbestämmande. Om du inte måste lägga upp arbetsdagen på samma sätt, låt dem själva besluta över detta. Var inte rädd för ett enskilt misstag och fira alla framgångar tillsammans. Sätt ramarna som krävs för att företaget ska fungera, men inte mer än så. Om dina anställda känner till företagets visioner väl och känner att de är en del av det, kommer de att göra ett mycket bättre jobb. Kort sagt kan du skapa anställda entreprenörer vilket även numera ibland kallas som intraprenörer.

En sak som ofta ligger och irriterar är administration och klumpiga processer. Du vill att dina anställda ska lösa problem som är relaterade till företagets framgång. Då kan de inte lägga tid på att lösa administrativa problem större delen av dagen. Eliminera all onödig tidsåtgång så att de kan fokusera på det som gör att ditt företag tjänar mer pengar. Det finns olika system inom tillverkningsindustrin, bland annat Lean, för att minska onödig tidsåtgång. Det gör i slutändan kunden mer nöjd och ökar vilja att köpa mer från ditt företag. Det är däremot inte bara i en tillverkningskedja som effektivisering behöver göras. I vårt informationssamhälle innehåller många människors arbetsdag enorma mängder mejl, informationsutbyten och telefonsamtal. Du kan arbeta internt för att förbättra detta. Ibland är det dock enklare, effektivare och i slutänden billigare att använda helhetslösningar från experter på olika områden.

Lev som du lär och skaffa dig en väl fungerande arbetsdag precis som du vill att de anställda ska göra. Du kan använda dig av tips på hur framgångsrika ledare lägger upp sin tid och sedan anpassa dem efter ditt eget liv. Om du vill att dina anställda ska ifrågasätta sina rutiner för att bli effektivare och mer kreativa måste du själv göra samma sak. Dessutom ger en tanke före ofta mer energi och gör att du lägger denna energi på rätt saker. Glöm inte att sova, umgås med din familj och leva hälsosamt. Många framgångsrika ledare jobbar på att utveckla sig själva. Då får du bättre verktyg för att också utveckla företaget och dina anställda. Detta leder i längden till framgång och ökad lönsamhet.

80608570

 

Taggar: , , , , ,

 

Fler artiklar om Företagsutveckling

 
 
 
 
 
 
erudito